Iztok
Newbie
|
 |
« on: February 23, 2008, 10:23:49 am » |
|
Hm, ve?na dilema. Ali naj pokli?em svetovalca ali pa se nau?im Feng shuija kar sam ? Knjige, ki se dobijo pri nas res obljubljajo takojšen uspeh in odli?ne rezultate ampak moramo se zavedati, da Feng Shui ni veda (ali umetnost), ki bi se jo lotevali na instant na?in. Feng Shuija se u?imo celo življenje, pri Kitajcih pa se znanje prenaša iz roda v rod. Mislim, da si lahko naredimo precej slabo uslugo, ?e se lotimo ureditve življenskega okolja že po eni ali dveh (ali pa po desetih) prebranih knjigah, ki obljubljajo takojšnje obvladovanje Feng Shuija, vede ki je stara ve? tiso? let. Tudi sam sem po eni prebrani knjigi mislil, da sem požrl celotno znanje, ko pa sem se v zadevo bolj poglobil in si pridobil ve? kvalitetne literature sem ugotovil, da nisem imel pojma. Feng shui je pa? preobsežen, da bi se ga na hitro nau?il, poleg tega pa je potrebno predelati tudi znanja, brez katerih Feng Shuija ne moremo resno izvajati (Yin Yang, barve,...). Kadar nam te?e iz nosa gremo hitro k zdravniku, pa gre zgolj za kakšno virozico, avto tudi vozimo k mehaniku..., torej dajmo se pri urejanju stanovanja, kjer preživimo velik del našega življenja (ali pa delovnega okolja) posvetovati z nekom, ki Feng Shui res obvlada.
Dan poln prijetnih energij vam želim
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
tea
Newbie
|
 |
« Reply #1 on: February 23, 2008, 08:40:59 pm » |
|
Ojla Iztok
Se strinjam. In koga predlagaš?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iztok
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: February 23, 2008, 10:11:02 pm » |
|
Hm, težko vprašanje. Vidiš, ogromno " svetovalcev" je pri nas a malo res dobrih. Veliko se jih je u?ilo na instant na?in in imajo premalo znanja a obilo samozavesti, tako da so se že po enem šnel kurzu in po kakšni prebrani knjigi že okronali za svetovalca Feng Shuija. Vse preve? jih polaga Bagua mrežo na tloris stanovanja in vse preve? jih opozarja na spuš?en pokrov straniš?a , da ne boste odplaknili bogastva ( saj ga boste res, ?e vam bo med opravljanjem potrebe iz žepa padla denarnica v straniš?e), o lete?ih zvezdah, petih elementih, osmih triagramih, vzhod/zahod sistem...pa še slišali niso. Ampak tako ni samo pri nas, tudi drugje po svetu je podobna scena, pa? možnost zaslužka, v znanje pa ne bi preve? vlagali. O imenih težko govorim ampak, ?e bi sam želel nasvet Feng shui svetovalca bi se obrnil na gospo Heleno Golenhofen. Ne vem, ?e je sploh dovoljeno na forumu delati reklamo nekomu drugemu, pa? povem, ker si vprašala.
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
Vojko
Praktiki
Full Member

|
 |
« Reply #3 on: February 24, 2008, 10:19:36 am » |
|
Hm, ve?na dilema. Ali naj pokli?em svetovalca ali pa se nau?im Feng shuija kar sam ? Knjige, ki se dobijo pri nas res obljubljajo takojšen uspeh in odli?ne rezultate ampak moramo se zavedati, da Feng Shui ni veda (ali umetnost), ki bi se jo lotevali na instant na?in. Feng Shuija se u?imo celo življenje, pri Kitajcih pa se znanje prenaša iz roda v rod. Mislim, da si lahko naredimo precej slabo uslugo, ?e se lotimo ureditve življenskega okolja že po eni ali dveh (ali pa po desetih) prebranih knjigah, ki obljubljajo takojšnje obvladovanje Feng Shuija, vede ki je stara ve? tiso? let. Tudi sam sem po eni prebrani knjigi mislil, da sem požrl celotno znanje, ko pa sem se v zadevo bolj poglobil in si pridobil ve? kvalitetne literature sem ugotovil, da nisem imel pojma. Feng shui je pa? preobsežen, da bi se ga na hitro nau?il, poleg tega pa je potrebno predelati tudi znanja, brez katerih Feng Shuija ne moremo resno izvajati (Yin Yang, barve,...). Kadar nam te?e iz nosa gremo hitro k zdravniku, pa gre zgolj za kakšno virozico, avto tudi vozimo k mehaniku..., torej dajmo se pri urejanju stanovanja, kjer preživimo velik del našega življenja (ali pa delovnega okolja) posvetovati z nekom, ki Feng Shui res obvlada.
Dan poln prijetnih energij vam želim
Lepo pozdravljen, Iztok Lepo si napisal svojo izkušnjo. Verjamem, da je prav ta izkušnja koristna tudi za mnoge bralce tega foruma. Moje osebno mišljenje je slede?e in zelo enostavno, brez argumentov in zgodovine. ?lovek, ki si želi živeti ?im boljše in usklajeno, naj Feng Shui najprej malo preu?i. Naj se pogovori z nekaterimi ljudmi, ki o feng Shui nekaj vedo.
?e gradi hišo ali v osnovi preureja stanovanje naj si najame svetovalca.In še nekaj. Res je, da barve vplivajo na naše razpoloženje in, da stimulirajo nekaj KI, vendar je v pogledu klasi?nega Feng Shui veliko pomembnejših elementov, ki veliko mo?neje vplivajo na življenje ljudi v hiši, stanovanju in kriti?no vplivajo na njihovo zdravje, zadovoljstvo, uspeh, po?utje kot barve same. Tako si po mojem mnenju še vedno lahko barve v stanovanju izbirate sami. Predvsem pa se pred tem, ko si najamete strokovnjaka, pogovorite z ve?imi Feng Shui svetovalci, vprašajte jih, kaj je tisto, kar je v bivalnem okolju pomembno. Pravi strokovnjak vam bo naštel vse pomembne elemente. Ti poudarki se bodo skladali tudi z opisom pomembnih elementov drugih svetovalcev. Ko boste zbrali nekaj odgovorov, vam bo hitro jasno, kdo je tisti, ki zna, ki dela strokovno, ki mu zaupate in mu boste ponudili svetovanje za vaš dom. Lep pozdrav, Vojko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andres
|
 |
« Reply #4 on: February 25, 2008, 08:00:33 pm » |
|
Ob pravem ?asu si to napisal Iztok. V naslednjih mesecih se tudi sam pripravljam, da bi pobelil stanovanje. Barve so ta hip še neznane, bi pa rad vsaj dnevno sobo in splanico imel v Feng shui barvah. Tu namre? preživim 90% ?asa doma.
Andres
|
|
|
|
|
|
DZK število 858
|
|
|
Iztok
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: February 25, 2008, 11:01:22 pm » |
|
Andres Glede na to, da v spalnici preživimo kar tretjino svojega življenja (lepo bi bilo), bi morali najve?jo pozornost usmeriti ravno legi in opremi tega prostora, da bi iz njega vsako jutro prišli spo?iti in napolnjeni z energijo. Vsekakor naj ne bo to prostor za odlaganje odve?ne krame, nezlikanega perila..., po stenah naj ne visijo slike nemogo?ih motivov, ki nam ni? ne pomenijo. Ha, na nekem predavanju mi je gospa potarnala, da zelo slabo spi, je pa še dodala, da ima pod posteljo spravljen sesalec. Svinjarijo, ki jo je nabrala s tal celega stanovanja je potem skoncentrirano spravila pod posteljo  . Lepo bi bilo, ?e bi bila lega spalnice v skladu s ?lovekom, ki jo uporablja in glede na to, da spanje sodi med Yin aktivnosti, naj bi bila v najbolj mirnem predelu hiše oz. stanovanja in vsekakor ne nad garažo. Pozornost je treba nameniti tudi smeri v kateri bomo spali, barvam v katere naj bo spalnica odeta in seveda materialom, ki bodo v spalnici uporabljeni. Postelja naj bo postavljena ?im dlje diagonalno od vrat in v kolikor si posteljo delita dva, naj imata oba enak dostop do ležiš?a. Položaj postelje naj nam omogo?i, da takoj vidimo, kdo vstopa v prostor. Za vzglavjem (ki naj bo višje od vznožja) naj bo stena brez odprtin (želva), pri nogah pa naj bo ?im ve? prostora (feniks). Noge naj nikoli ne gledajo direktno proti vratom; na Kitajskem tak položaj povezujejo s pogrebnim obi?ajem, da bi duši olajšali odhod v nebesa. Delo in televizijo pustimo zunaj spalnice, ?e pa brez televizije res ne gre, pa naj bo med spanjem popolnoma izklju?ena (elektrosmog). Tudi rož se v spalnici izogibamo. Moški to sprejmemo z lahkoto, naše drage pa malce druga?e gledajo na to. ?e ne gre druga?e, naj bo v spalnici le ena lon?nica z zaobljenimi listi. Pri izbiri opreme se odlo?imo za najkakovostnejše materiale, saj si ne želimo še leta vdihovati vonja lepljene iverke, tepih iz naravnih vlaken pa je za bose noge tudi bolj prijeten. Pri postavitvi pohištva v bližini postelje je potrebno upoštevati ostro energijo v obliki puš?ic, ki jo oddajajo ostri robovi. Strupene puš?ice lahko povzro?ijo živ?nost in nemir, daljša izpostavljenos t pa še kaj ve?. Svetloba v spalnici naj ne bo premo?na, partnerja naj imata vsak svojo no?no lu?ko, v kolikor pa imata le eno, naj bo stikalo dosegljivo obema. Spalnica in postelja morata biti ?e z dan pospravljeni! Torej, ko vstopimo v spalnico, naj ta odraža prostor miru in sprostitve. Konec koncev bi lahko spali v kakršni koli spalnici, vprašanje je kakšni se bomo zbudili. Glede barv pa le toliko: barve igrajo pomembno vlogo pri oblikovanju okolja, saj vplivajo na naše razpoloženje in s tem tudi na zdravje, vendar v kolikor je idealna Feng Shui kombinacija barv v nasprotju z okusom, je vse zaman. Vedno izberite barve, ki vam dajejo dober ob?utek. Zaenkrat toliko  LP Iztok
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
|
Andres
|
 |
« Reply #6 on: February 27, 2008, 01:37:49 am » |
|
Iztok. Hvala za tvoj trud v tako širokem postu. Glede na to, opažam, da imam torej okrog 80% in ve? pravilno ležiš?e in ostalo opremo v spalnici. Še dobro, da sesalca ne morem pod posteljo spraviti, knjige pa odlagam na no?no omarico, kar na?eloma ni ni? narobe, toda, ?e jih je devet kot ta trenutek pri meni, potemtakem vse prav tudi ni.
Mislim, da bom prebelil splanico v roza. Gledam iz ?iste logike. ?e se spalnica deli na partnerja, potem mora ravno tam dobro špilati tudi erotika. Nesmiselno bi bilo torej pobeliti v ?rno zato ni izklju?eno, da bo v mojem primeru obveljala roza barva.
Morda pa na tem mestu velja napisati drugo izkušnjo iz spalnice. Ne se bat. Nih?e ne bo ob slede?em zapisu postal pohotem, saj vendarle gre le za feng shui izkušnjo, ker smo v tej temi. Pred leti mi je o?e pustil neko slikico v majhnem okvir?ku. Sprva niti nisem bil pozoren, zato sem jo obesil v kopalnico kamor je do neke mere tudi pasala. No, ko sem nekega dne bolje pogledal, se je izkazalo, da ne gre za nobeno sli?ico, temve? uokvirjeno idrijsko ?ipko na rde?i podlagi. Takoj sem spoznal, da takšna vrednost v kopalnico kajpak ne paše in prenesel sem jo v spalnico na no?no omarico.
?ez dva meseca sem spoznal žensko s katero sva se kasneje razšla, a je kaj hitro prišla druga. No, v zadnjem ?asu mi je pojamrala dvajset letna sestri?nina h?erka, da jo verjetno noben nikoli ne bo maral in sem ji rekel, da naj vseeno kaj podobneg naredi tudi sama. Tudi ona je spoznala po treh tednih fanta.
Sem pa dovolil moji h?erki, da v splanico nalima njene risbe. Oziroma je zadnje tri mesece gor pet listov na vsakem pa je ena ?rka. K A R E N in potem še dva lista na levi strani in trije pod napisom. Vse nekako simboliziria na ljubezen in teh listov normalno ne bom dol metal, saj je vesela, ?e ji kaj podobnega pustim. Posledica tega je, da se je najina trda vez sedaj še bolj otrdila.
Imam pa v predsobi, ki je na vzhodu stanovanja mizo in gor dve kitajski ra?ki obrnjene eno proti drugi. Komaj ob prebiranju tvojega teksta sem se spomnil, da ne funkcionirata na tem mestu kjer sta sedaj. Bom moral malo premakniti. Na oknu imam na?eloma rože iin tako nebi bilo napak, ?e jih premaknem v center stanovanja kjer je fontana in telefon.
Andres
|
|
|
|
|
|
DZK število 858
|
|
|
Iztok
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: February 27, 2008, 06:47:06 pm » |
|
Andres Na no?ni omarici naj bo le ena knjiga, tista ki je ravno aktualna, da te zamaje v spanec.Kar se pa barve ti?e se mi pa zdi, da si (kolikor sem te uspel spoznati) malce Yang tip ?loveka in bi mogo?e razmislih o kakšnih bolj hladnih, nežnih odtenkih. Spalnica naj deluje malce bolj Yin, da se v njej lažje spi. ?e v spalnici prevladuje Yang energija nas ob vstopu ta energija le še zdrami in potem težje zaspimo. No ja, pa še moje osebno mišljenje (mogo?e sem pa mal "kmet"), roza ni za desce! Bila je pred davnimi ?asi, ko so jo tudi vojš?aki nosili, dekleta pa so bila v modrem ampak ti ?asi so že davno minili; se mi zdi malce preve? Barbie barva. Da ti bo pa erotika dobro špilala bo pa dovolj, ?e boš v spalnico namestil kakšno rde?o dekoracijo npr. rde?o blazino. Pri teh letih bo treba tudi malce spat, ne pa celo no? skakat  LP Iztok
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
Iztok
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: February 27, 2008, 06:59:23 pm » |
|
Sem pozabil. Mandarinske ra?ke (na Kitajskem precej popularne) živijo v paru in nikoli ne menjajo partnerja, zato so tudi simbol trdne zveze. Daj jih nekam na JZ.
Iztok
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
|
Andres
|
 |
« Reply #9 on: February 29, 2008, 03:29:11 pm » |
|
Hvala za nasvete Iztok. Bom z ra?kami experimentiral in jih postavil na JZ. Saj roza barva tudi meni ni vše?, ampak sem mislil tako zaradi opisanega. Hmm. Mislim, da imam še nekaj svetlo modre barve, ki je bila sprva namenjena za kopalnico.
Andres
|
|
|
|
|
|
DZK število 858
|
|
|
Iztok
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: February 29, 2008, 10:46:42 pm » |
|
Modra (ra?je modra, porcelan, zimzelen, nebesno modra, kraljevsko modra); dobra osnovna barva za spalnico, ?e smo napeti, ker se nam ob sproš?ajo?i in pomirjajo?i energiji hladnih barv spo?ijejo misli. Ne glej na to, kaj imaš na zalogi. Izberi barvo, ki ti je res vše? in v kateri se boš dobro po?util. Aja, kopalnica; topli breskovi ali rožnati toni se v kopalnici dobro obnesejo, ker dajo koži zdrav videz in pomagajo, da smo s svojo podobo zadovoljni in utrjujejo našo samozavest. V hladnih krajih so ti rožnati toni še posebej topli in nežni.
Iztok
|
|
|
|
|
|
DZK 555
|
|
|
|
Andres
|
 |
« Reply #11 on: March 01, 2008, 12:18:23 am » |
|
Hvala Iztok za tvoj nasvet. Mislim, da bi si kar kakšno od modrih ali zelenih tonov za v spalnico izbral. Ti dve barvi, predvsem prva me tudi najbolj privla?ita.
Andres
|
|
|
|
|
|
DZK število 858
|
|
|
|